Lányok az edzőteremben

Konditerem teszt I.

Nem jelentkeztem az elmúlt időszakban, nem egészen úgy alakultak a dolgok, ahogy terveztem. A heti öt edzés újrakezdéséből nem lett semmi, mert orvosokhoz kellett szaladgálnom, ezek miatt fogytam három kilót, szóval ramatyabb állapotban vagyok, mint voltam, de ezen a héten újra itt vagyok, és újult erővel vetem bele magam a dolgokba.

Viszont konditermet váltottam, mert már csak esténként, munka után tudok menni, és az előző helyen ilyenkor hárman álltak a lábamon. Szóval az elmúlt hetem konditerem kereséssel és teszteléssel telt, így gondoltam, leírom a tapasztalataimat ezekről. Habár több helyen láttam róluk értékeléseket, azért így is értek meglepetések, ezért gondolom, hogy van létjogosultsága ennek a bejegyzésnek.

BME sportközpont (BME fitness)

A BME konditerme a legolcsóbbak között van, a 6600 ft-os havi diákbérlethez hasonló árról még nem is hallottam. Ennek köszönhetően ár-érték arányban a legjobb választás, ha diák az ember. Eddig hétköznap 6-24 óra között lehetett bemenni, ami elég korrekt, azonban az utóbbi időben kitalálták, hogy szorgalmi időszakban 8.30-14.30 között nem lehet bemenni, mert akkor testnevelés órákat tartanak. Eddig az időben egyébként eddig is tesióra volt, és elfértek egymás mellett az emberek.  Ez egyébként a honlapon a nyitvatartási időnél fel sincs tüntetve, az áraknál találjuk csak meg ezt a „mellékes” információt, hogy a bérletünk mostantól feleannyit ér.  Nem tudom, hogy bérletvásárláskor erről tájékoztatnak-e, de ez az információ egy A4-es lapra van kiírva a recepción, amit félig eltakar egy másik… Másik problémám, hogy honnan tudja az egyszeri ember, hogy a BME-n mikor van szorgalmi időszak? Na mindegy. A terem nemzeti ünnepekkor zárva van, cserébe szoktak lenni karácsonyi és nyári bérletakciók.

Belépéskor egy órát kapunk, belepakolunk egy tetszőleges szekrénybe, és hozzáérintve az órát az érzékelőhöz, bezárhatjuk. A felső öltözőben van egy gép, ami megmondja, hányas szekrénybe pakoltunk, ha elfelejtettük. A módszer jó, az kevésbé, hogy a szekrények fele általában csak szerencsétlenül csipog, ha megpróbáljuk bezárni, és találgathatunk, hogy most a szekrény rossz, vagy az óra. Ilyenkor a legegyszerűbb kérni egy új órát.

A terem felszereltsége korrektnek mondható. Van kardióterem futópadokkal, evezőgépekkel, biciklikkel, illetve egy kisebb terem a funkcionális edzéshez, nyújtáshoz. További két teremben található a Technogym géppark. A gépek általában véve jól működnek, de többről szakadozik a kárpit, ezt általában elég sokára tart nekik beszerezni, illetve ha valami elromlik, akkor hetekig olvashatjuk rajta a „Rossz!” cetlit. További hátrány, hogy a legtöbb gépből csak egy db van, így csúcsidőben nehéz odaférni pl. a csigás géphez, vagy akár a padokhoz is. Mindettől függetlenül a teremben minden adott egy jó edzéshez.

sports-1452965_640

A terem közössége javarészt egyetemistákból áll, de vannak idősebbek is. Alapvetően normális mindenki, nagy átlagban a súlyok is visszakerülnek a helyükre. Aránylag sok a külföldi. Ide nem a profik járnak, így ha valakit ez zavar, akkor ezt a helyet tudom ajánlani ilyen szempontból. Illetve ha valaki kezdő, és fél, hogy elveszik a sok különböző gép között, akkor ez a terem elsőre tökéletes lesz neki. A Technogym gépeken elég korrekt rajzok vannak arról, hogy hogy kell őket használni, nem lehet elrontani.

A recepciósok kedvességi szintje változó, de összességében normális kiszolgálást kapunk. A zenét szintén a recepciósok nyomatják, így ez tőlük függ, ebben az a pozitívum, hogy sokféle zenét kapunk. Büfé van, de közelről még nem néztem meg.

Nem szoktam csoportos órákra járni, de itt voltam spinningen, és abszolút tudom ajánlani, egy jó izzasztó edzésben lesz részünk. Én Szelinánál voltam, végigtekeri veletek az egészet, ha ez esetleg valakinek fontos. A zenéje hagy némi kívánnivalót maga után (ilyen alap tuc-tuc). Amúgy rengeteg óratípus van, több teremben.

Az öltözők mérete szerintem oké, most, hogy csináltak még egy öltözőt a legalsó szintre, de mivel az információadás nem az erősségük, valószínűleg sokan nem tudják, így esténként gyanítom még mindig tömegnyomor van a recepció melletti öltözőben. Ugyanakkor ez a tömeg a csoportos órák miatt van, így ha az ember nem egész óra környékén megy öltözni, akkor lényegesen élhetőbb a téma (mondjuk az én információim nyilván csak a női öltözőkre vonatkoznak).

A tisztaság hagy némi kívánnivalót maga után, de tulajdonképpen megfelelő. Az kevésbé, hogy rendszeresen felmosnak az ember körül az öltözőben, miközben az készülődne. A zuhanyzók korrektek, a mennyiségük is elegendő.  

Kicsit hosszú lett ez, úgyhogy majd új bejegyzésben folytatom a többi, általam kipróbált teremmel.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!